امروزه انتخاب بین چاپ افست و دیجیتال یکی از دغدغه های لفراد است که کدام یک نسبت به نیاز ما طراحی شده است. این دو روش از محبوب ترین روش های چاپ در ایران و حتی میشود گفت در جهان است. در ادامه به بررسی قیمت چاپ افست، قیمت چاپ دیجیتالی و فرق چاپ لیبل با این دو روش پرداخته شده است.
چاپ افست چیست؟
این روش یکی از روش های پر کاربرد و بسیار محبوب در صنعت چاپ و نشر است. چاپ افست برای چاپ در تیراژ های بالا بسیار مناسب است زیرا هزینه مقرون به صرفه تری نسبت به دیگر روش های چاپ دارد. در این روش طرح به صورت مستقیم بر روی سطح چاپ نمی شود و این به این معناست که تصویر ابتدا بر روی یک صفحه (پلیت) چاپ می شود، سپس به یک لاستیک (بلانکت) منتقل شده و در نهایت روی سطح نهایی، مانند کاغذ، مقوا یا مواد دیگر چاپ می شود.
فرآیند چاپ افست
این روش براساس دفع آب و جذب جوهر طراحی شده است. یعنی صفحات چاپ از موارد هستند که قسمت های چاپی را جوهری و دیگر مناطق را مرطوب نگه می دارند. که این روش در سه مرحله انجام میگیرد که شامل:
پلیت: تصویر یا متن بر روی یک سطح فلزی که اکثر از آلمینیوم ساخته شده اند.
بلانکت: جوهر از روی صفحه به بلانکت پلاستیکی منتقل میشود. این بخش باعث پخش شدن جوهر به طور یکنواخت بر روی سطح میشود.
سطح چاپی: در نهایت تصویر مورد نظر برروی سطح چاپ میشود.
مزایای چاپ افست
کیفیت بالا: چاپ افست به خاطر دقت و کیفیت چاپ بالا برای طرح های گرافیکی و چاپ جزئیات بسیار مناسب است. و این یکی از دلایلی هست که این روش هنوز در بین عموم محبوب است.
سرعت در چاپ تیراژ بالا: این روش برای چاپ در تیراژ های بالا بسیار مفید است زیرا سرعت بالایی دارد. مثلا چاپ کتاب، بروشور، مجله و ...
انعطاف پذیری: چاپ افست می تواند روی انواع مواد مختلف از جمله کاغذ، مقوا و پلاستیک انجام شود.
مقرون به صرفه: هزیه چاپ افست نیز نسبت به دیگر چاپ ها بسیر مناسب تر و کمتر است.
معایب چاپ افست
این روش به غیر از مزایای بسیار زیادی که دارد، معایبی هم دارد که باید از آن ها اطلاع داشته باشید. هزینه راه اندازی اولیه درچاپ افست بسیار بالا است و تنظیمات آن نیز بسیار زمان بر است، برای همین در چاپ با تیراژ های پایین اصلا پیشنهاد نمیشود ولی همچنان چاپ افست به دلیل کیفیت و سرعت خوبش یکی از بهترین انتخاب ها در چاپ با تیراز های بالا و پر جزئیات است. شما میتوانید برای چاپ طرح به صورت افست به چاپ انصار نیز مراجعه کنید.
چاپ دیجیتال چیست؟
چاپ دیجیتال یکی از پیشرفته ترین و مدرن ترین روش های چاپ است. چاپ دیجیتال چاپ به صورت مستقیم است و با استفاده از روش های مدرن پلانک هارو صفحات مابین را از بین برده است. همچنین این روش به دلیل راه اندازی ساده تر وکم هزینه تر نسبت به دیگر روش ها برای چاپ در تیراژ پایین و چاپ های فوری مناسب است و در ای بخش نسبت به چاپ اقست برتری دارد. همچنین چاپ دیجیتال می تواند از تکنولوژی های مختلفی برای چاپ استفاده کند، ک هرایج ترین آن ها چاپ لیزری و جوهر افشان است. در چاپ جوهرافشان، جوهر بهصورت قطرات کوچک بر روی سطح چاپی پاشیده می شود، در حالی که در چاپ لیزری از تونر و گرما برای تثبیت رنگ روی سطح استفاده میشود.
مراحل چاپ دیجیتالی
در فرآیند چاپ دیجیتال فایل ها از کامپیوتر به صورت pdf یا jpeg به دستگاه چاپ انتقال می یابد و از آن جا به صورت مستقیم به سطح مورد نظر چاپ میشود که در ادامه به نکات بیشتری در این باره پرداخته شده است.
طراحی دیجیتالی: محتوای مورد نظر با استفاده از ابزار های گرافیکی در کامپیوتر به وسیله طراح گرافیک، طراحی می شود.
انتقال اطلاعات: فایل از طریق نرم افزار های مدیریت چاپ به دستگاه چاپ منتقل می شود.
چاپ مستقیم: دستگاه طرح دریافتی را به صورت مستقیم بر روی سطح مورد نظر مثل سطح کاغذی، شیشه ای، چوبی، فلزی و ... چاپ میکند.
مزایای چاپ دیجیتالی
چاپ دیجیتالی از مزایایی برخوردار است که تا اینجای مقاله به کمی از آنها اشاره شد، در ادامه نیز به مزایای قابل استفاده چاپ دیجیتال پرداخته میشود.
سرعت چاپ: چاپ دیجیتال به دلیل استفاده از فناوری های مدرن و بروز و هم چنینی به دلیل چاپ مستقیم از سرعت بسیار بالایی برخوردار است.
چاپ در تیراژ های پایین: این روش نیازی به سرمایه گذاری اولیه برای ساخت پلبت نیست و برای همین در چاپ با تعداد های کم بسیار مقرون به صرفه تر است.
انعطاف پذیری: امکان شخصی سازی و تغییر محتوا در هر صفحه در این مدل چاپ امکان پذیر است.
کیفیت بالا و ثابت: کیفیت چاپ دیجیتالی بسیار بالا می باشد و همچنین کیفیت چاپ در این مدل ثابت است یعنی از اولین نسخه تا نسخه آخر کیفیت تغییری نمی کند.
معایب چاپ دیجیتالی
چاپ دیجیتالی نیز معایبی دارد که برای گرفتن تصمیم درست بهتر است از آن ها با خبر باشید. در چاپ دیجیتالی هزینه نسبت به افست بسیار بالا است و برای تیراژ های بالا نیز اصلا مقرون به صرفه نیست. همچنین چاپ دیجیتال درست است که تطبیق پذیری بالایی دارد ولی نسبت به چاپ های سنتی در نوع مواد محدودیت بیشتری دارد مثلا در موادی باضخامت بالا و کیفیت رنگ هم ممکن است در برخی موارد مانند چاپ افست نباشد.
مقایسه چاپ افست و چاپ دیجیتالی
دانستیم که هرکدام از این روش ها کاربرد های دارند که در پایین جدول مقایسه از هردو روش موجود است.
ویژگی ها | چاپ افست | چاپ دیجیتال |
تعریف | فرآیند چاپ غیرمستقیم و استفاده از پلیت | چاپ مستقیم و بدون نیاز به پلیت |
کیفیت چاپ | بسیار بالا با دقت در جزئیات و تطابق رنگ ها | خوب است ولی در پروژه های بزرگ ممکن است کمی افت کیفیت داشته باشد |
سرعت چاپ | برای تیراژ بالا بسیار سریع | سریع ولی برای تیراژ های محدود مناسب تر است |
هزینه اولیه | هزینه بالای تنظیم و تولید پلیت | هزینه کمتر به دلیل عدم نیاز به پلیت |
انعطاف پذیری | تغییر در طراحی پس از شروع چاپ دشوار است | امکان تغییر محتوا یا طراحی تا لحظه چاپ |
کاربرد ها | کتاب، مجله، روزنامه، بسته بندی، پوسترها | کارت ویزیت، بوروشور های فوری، نمونه سازی سریع |
نتیجه گیری
در این مقاله به توضیحات مربوط به چاپ افست و چاپ دیجیتال پرداخته شد. به مزایا و معایب هر یک از این روش ها پرداختیم و دانستیم که هر کدام از روش ها به نوبه خود خوب هستند ولی کاربرد های آن ها در نوع چاپ باهم تفاوت دارند. شما میتوانید برای استفاده از هرکدام از روش های چاپ به سایت چاپ انصار که یکی از معتبر ترین و بهترین دفاتر چاپ در کشور است مراجعه کنید.